Veľká voda poničila v Pečovskej Novej Vsi cesty

13.06.2005 Celý región

Škodu spôsobenú povodňou 10. júna odhaduje starosta obce Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov Jaroslav Baňas na tri až päť miliónov Sk. Voda z potoka Ľutinka v...
Škodu spôsobenú povodňou 10. júna odhaduje starosta obce Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov Jaroslav Baňas na tri až päť miliónov Sk. Voda z potoka Ľutinka vlievajúceho sa do Torysy zničila vyše 50 metrov asfaltového koberca vozovky smerom do obce Ľutina. Položili ho pred dvoma rokmi, voda ho aj s podložím zmyla.

Okrem toho poškodila asi 100 metrov nových ciest v miestnej rómskej osade. V tej padli povodni za obeť ešte neskolaudované rozvody kanalizačnej a vodovodnej siete.
Baňas tiež informoval, že voda zničila štyri chatrče v osade. Museli preto nájsť náhradné ubytovanie pre 40 ľudí. Nikomu sa nič nestalo.
Koryto Ľutinky nie je regulované niekoľko rokov, tok potoka meandruje 50 metrov vľavo či vpravo. Okrem toho - ako Baňas zdôraznil, sa na vzniknutej situácii podpísalo nekontrolované drancovanie lesov a nezabezpečená výsadba nových porastov v pohorí Čergova. \"Voda sa z neho privalila po jednom výdatnom daždi a máme takéto problémy, \" dodal starosta.
Keďže voda ešte okolo 17.30 h neopadla, nie je presný počet domov, do pivníc ktorých sa dostala a bude treba ju čerpať.

(jj)
 

Vyberte región

mark